Çerez Politikamız - Bursa Dalış Akademisi - BUDA

Çerez Politikamız

Çerez Politikamız

Çerez Politikası

Bursa Dalış Akademisi olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında sizlerin deneyiminizi geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi bazı teknolojilerden (“çerezler”) faydalanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. 
 
İşbu Çerez Aydınlatma metninin amacı, tarafımızca işletilmekte olan www.dalisakademisi.org internet sitesinin (“Site”) işletilmesi sırasında Site ziyaretçileri (“Veri Sahibi”) tarafından çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz. 
Bursa Dalış Akademisi olarak sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla iş bu aydınlatma metninin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini sayfa sonunda bulabilirsiniz. 
 
Kişisel verilerinizin Bursa Dalış Akademisi tarafından işlenme hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayınız.  
 
Çerez Nedir?
Çerezler, bilgisayarınız ya da mobil cihazınız üzerinden ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır.
 
Çerezlerde Hangi Tür Veriler İşlenir?
İnternet sitelerinde yer alan çerezlerde, türüne bağlı olarak, siteyi ziyaret ettiğiniz cihazdaki tarama ve kullanım tercihlerinize ilişkin veriler toplanmaktadır. Bu veriler, eriştiğiniz sayfalar, incelediğiniz hizmet ve ürünler, tercih ettiğiniz dil seçeneği ve diğer tercihlerinize dair bilgileri kapsamaktadır.
 
Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?
Sitede tercih ettiğiniz dil ve diğer ayarları içeren bu küçük metin dosyaları, siteye bir sonraki ziyaretinizde tercihlerinizin hatırlanmasına ve sitedeki deneyiminizi iyileştirmek için hizmetlerimizde geliştirmeler yapmamıza yardımcı olur. Böylece bir sonraki ziyaretinizde daha iyi ve kişiselleştirilmiş bir kullanım deneyimi yaşayabilirsiniz.
 
İnternet sitemizde çerez kullanımının başlıca amaçları ise şöyledir:
İnternet sitesinin performansını arttırmak
İnternet sitesinin analizini yapmak.
İnternet sitesi üzerinden gelen iletişim taleplerini cevaplandırmak.
Site üzerinden sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek ve kolaylaştırmak,
Site üzerinden yeni özellikler sunmak ve özellikleri tercihlerinize göre kişiselleştirmek
Sizin ve şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğini sağlamak
5651 sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'ten kaynaklananlar başta olmak üzere, kanuni ve sözleşmesel yükümlülüklerini yerine getirmek.
 
Çerez Türleri:
 
Saklandığı Süre Bakımından Çerez Türleri:
 
Oturum Çerezleri:
Oturum çerezlerini ziyaretinizi süresince internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Sitelerimizin ve sizin, ziyaretinizde güvenliğini, sürekliliğini sağlamak gibi amaçlarla kullanılırlar. Oturum çerezleri geçici çerezlerdir, siz tarayıcınızı kapatıp sitemize tekrar geldiğinizde silinir, kalıcı değillerdir.
 
Kalıcı Çerezler:
Bu çerezler bilgileriniz ve seçimlerinizin bir sonraki ziyaretinizde internet sitemiz tarafından hatırlanmasına yardımcı olurlar. Kalıcı çerezler, sitemizi ziyaret ettiğiniz tarayıcınızı kapattıktan veya bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra bile saklı kalır. Tarayıcınızın ayarlarından silinene kadar bu çerezler tarayıcınızın alt klasörlerinde tutulurlar.
 
Kullanım Bakımından Çerez Türleri:
 
Birinci ve Üçüncü Kişi Çerezler:
Birinci kişi çerezler sitemiz tarafından kullanılan çerezlerdir. Üçüncü kişi çerezler ise sitemiz haricinde bilgisayarınıza kurulan çerezlerdir. İnternet sitemizde hem birinci hem de üçüncü taraf kişi çerezleri kullanılmaktadır.
 
İnternet sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde paylaşılabilecektir.
 
İşlev Çerezleri:
İşlev Çerezleri internet sitesindeki ziyaretinizi kolaylaştırmak ve site üzerindeki deneyiminizi geliştirmek için kullanılan çerezlerdir. Bu çerezler internet sitesine yaptığınız bir önceki ziyareti hatırlayarak içeriklere rahatça erişmenizi sağlar.
 
Analitik Çerezler:
Analitik Çerezler, hangi sayfalarımızın daha fazla ilgi çektiğini, hangi kaynakların daha çok görüntülendiğini görmemize yarayan, sitelerimizdeki trafiği görerek bu trafiğe uygun hizmet sağlamamızı sağlayan veriler içerir. Bu nitelikte kullanılan çerezler bilgiyi anonim olarak depolar.
 
Sitelerimizin kullandığı zorunlu ve birinci parti olanlar haricinde kullanılan çerezler aşağıdaki gibidir:
 
Google Analytics:
Google Analytics kullanıcıların internet sitesini nasıl kullandığını analiz eden bir web analiz aracıdır. Anonim olan bilgilerin yanı sıra internet sitesi kullanımınızla ilgili kişisel veri niteliğindeki bilgiler (İsim, konum, sitemizi ziyaret geçmişi, IP adresi) tarayıcınız tarafından Google’a gönderilir ve Google tarafından kaydedilir.
 
Yandex Analytics:
Yandex Analytics kullanıcıların internet sitesini nasıl kullandığını analiz eden bir web analiz aracıdır. Anonim olan bilgilerin yanı sıra internet sitesi kullanımınızla ilgili kişisel veri niteliğindeki bilgiler (İsim, konum, sitemizi ziyaret geçmişi IP adresi) tarayıcınız tarafından Yandex gönderilir ve Yandex tarafından kaydedilir.
 
Zendesk Chat:
Zendesk kullanıcıların internet sitesini nasıl kullandığını analiz eden ve site yönetimi ile iletişme geçmelerini sağlayan bir web analiz ve mesajlaşma aracıdır. Anonim olan bilgilerin yanı sıra internet sitesi kullanımınızla ilgili kişisel veri niteliğindeki bilgiler (İsim, konum, e-mail adresi, sitemizi ziyaret geçmişi, IP adresi gibi kullanıcının verdiği bilgiler dahil) tarayıcınız tarafından Zendesk’e gönderilir ve Zendesk’e tarafından kaydedilir.
 
MailChimp:
Mailchimp e-posta listesi hizmeti vermek amacıyla kullanıcıların internet sitesini nasıl kullandığını analiz eden, duyuruları yapabilmek için e-posta adresi, ad soyad, doğum tarihinin ay ve gün bölümünü saklayan ve üye olanlara duyuru e-postaları gönderilmesini sağlayan bir aracıdır. Anonim olan bilgilerin yanı sıra internet sitesi kullanımınızla ilgili kişisel veri niteliğindeki bilgiler (İsim, konum, e-mail adresi, IP adresi vb) tarayıcınız tarafından MailChimp’e gönderilir ve MailChimp’e tarafından kaydedilir.
 
 
Çerezlerin Kullanılmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz?
Çoğu tarayıcı çerezleri otomatik olarak kabul eder. Ancak dilerseniz çerezleri tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek reddedebilirsiniz. Çerezleri reddettiğiniz takdirde sitemizdeki bazı özelliklerin ve hizmetlerin düzgün çalışamayabileceğini, sitemizin kişiselleştirilemeyebileceğini ve sizin deneyiminize göre özelleştirilemeyeceğini lütfen unutmayınız.
 
Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz. Tarayıcı üreticileri, kendi ürünlerinde çerezlerin yönetimi ile ilgili yardım sayfaları sunmaktadır. Aşağıda bilinen bazı tarayıcıların çerezlerle ilgili yardım sayfalarının adresleri vardır. 
Adresler yayıncıları tarafından değiştirilmiş, yayından kaldırılmış ve ya farklı bir adrese taşınmış olabilir. 
 
Kullanıdığınız arama motoru üzerinden kullanıdığınız tarayıcı üreticisinin en güncel sayfasını aratarak ulaşmanız tavsiye edilir.
 
Google Chrome:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=tr
 
Mozilla Firefox:
https://support.mozilla.org/tr/kb/%C3%87erezleri%20engellemek
 
Internet Explorer:
https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
 
Opera:
https://www.opera.com/tr/help
 
Opera Mobil:
https://www.opera.com/tr/help/mobile/android
 
Safari Bilgisayar:
https://support.apple.com/kb/PH19214?locale=tr_TR&viewlocale=tr_TR
 
Safari Mobil:
https://support.apple.com/tr-tr/HT201265
 
Yayınlanma Tarihi: (Siteye Yüklendiği Tarih olacaktır)
 

Online SSI Open Water Diver Eğitimi

Online SSI Open Water Diver Eğitimi

Detay

SSI Temel Serbest Dalış Kursu

SSI Temel Serbest Dalış Kursu

Detay